Oplevering RijksZaak versie 1.0

Met dank aan onze klanten
News |

Complimenten van AT en IGJ voor de RijksZaak release 1.0

Op 29 maart leverde het DICTU programma Zaakgericht Werken de ZGW Basisdienst release 1.0 op. De programmamanagers van Agentschap Telecom (AT) en Inspectie Gezondheidzorg en Jeugd (IGJ) spraken hun complimenten uit.

Het product ZGW-Basisdienst is het fundament voor Zaakgericht Werken bij deze twee launching customers. Naast de financiering hebben zij met inbreng van hun eisen en wensen aan de ZGW Basisdienst bijgedragen.

In de ochtend van 29 maart organiseerde het programma Zaakgericht Werken de Show & Tell voor oplevering van release 1.0 in het Beatrixgebouw te Utrecht. De delegatie van AT en IGJ bestond naast de programma- en projectmanagers ook uit de productowners, architecten, functioneel beheerders en testers.

Productmanager ZGW Harry van der Haar en productowner ZGW-Basisdienst Wim van der Lingen presenteerden de opgeleverde componenten en hoe de toekomst van het programma eruit ziet.

Tevens demonstreerde de productowner van de Raad van Straftoepassing en Jeugdbescherming (RSJ), Ferdi van de Klundert, met trots de RSJ implementatie van ZGW. RSJ is in oktober 2017 gestart met ZGW en breidt zijn implementatie stapsgewijs verder uit binnen de organisatie.

Druk bezochte demo's
 
Na de plenaire sessie werd in een naastgelegen ruimte, omgedoopt tot het ZGW paviljoen, door betrokken programmamedewerkers de door hen ontwikkelde ZGW-componenten gedemonstreerd.

Over 12 verschillende informatiestands presenteerden zij onder andere het uitrollen van een containerplatform, de beschikbare standaard zoekfunctionaliteit, invulling van record management en organisatie van Operations.

In de afsluiting van de Show & Tell spraken Ineke Ruiter namens IGJ en Ton Jacobs namens AT hun complimenten uit voor de professionele wijze waarop deze oplevering was georganiseerd. Vooral de passie waarmee het eindresultaat werd gepresenteerd, de constructieve samenwerking met AT en IGJ en de kwaliteit en kwantiteit van opgeleverde resultaten waren boven verwachting.